I dag afholdes Horestas Årsdag med temaet Digitalisering. I august stødte vi ligeledes på emnet ved PULS konferencen. Det er oppe i tiden at indtænke, hvordan vi bedst muligt kan bruge teknologien i vores favør. Men er det et ubetinget gode? Med stærkt digitaliserede virksomheder styret af systemer og reduceret menneskekontakt risikerer vi at skabe robotvirksomheder med robotmedarbejdere.

I dag afholdes Horestas Årsdag med temaet Digitalisering. I august stødte vi ligeledes på emnet ved PULS konferencen. Det er

oppe i tiden at indtænke, hvordan vi bedst muligt kan bruge teknologien i vores favør. Derved kan vi nemlig optimere vores processer, minimere de mest mekaniske og bruge hænder og hoved andetsteds. Med lavere fejlmargin og større tilfredshed til følge. Men er det et ubetinget gode? Ikke helt. Med stærkt digitaliserede virksomheder styret af systemer og reduceret menneskekontakt risikerer vi at skabe robotvirksomheder med robotmedarbejdere.

Mange er i særdeleshed ansat i hospitality på grund af deres kærlighed til mennesker og lysten til at gøre en mærkbar forskel for nogen. Og det er vigtigt, at vi husker, også at fodre netop dette stærke incitament til at løfte ansvarsfuldt i hverdagen. For sørger vi ikke for at give plads til den menneskelige service, mister vi vores særegenhed – vores empati og evne til at servicere individuelt. Og ikke mindst udsulter vi de rigtigt stærke servicepersoner med et øje på hver finger og kundens behov helt fremme på nethinden, hvis vi reducerer dem til maskiner uden ånd og hjerte.

Så er digitaliseringen et onde, da? Nej – ikke spor. Men det er et spørgsmål om at finde den rette balance. For at citere min hedengangne mormors kloge ord: ”Med måde er alting godt!”

METTE ARNOLD RAVN TELLING & NESAGER

 

 

 

 

 

Mette Arnold, partner TN Manpower & Training