Pessimismen er død

Pessimismen er død

2015 blev endnu et fremgangsår for de danske hoteller og øvrige overnatningssteder og ligegyldigt hvor hårdt vi prøver, kan vi simpelthen ikke holde begejstringen nede. Rekordåret 2014 blev matchet og når det gælder udenlandske overnatninger blev det endda slået.

 

Der findes ingen statistikker for fremtiden, men når vi lægger ørene til jorden hører vi kun gode ting. Prognoserne for den internationale økonomi er næsten udelukkende positiv, særligt for de markeder som primært genererer overnatninger til Danmark. Samtidig fortsætter Danmark med, at styrke imaget internationalt med det nordiske køkken og danske dramaserier, så selvom der har været relativt stille fra de internationale operatører, så står de nu nærmest i kø for at komme hertil.

 

Flere overnatninger end nogensinde før

Alt tyder på, at 2016 bliver året hvor Danmark runder 50 millioner overnatninger og at væksten fortsætter så langt vi tør se. Senest har prognoser fra VisitDenmark og Tourism Economics bekræftet udsigterne for alle væsentligste markeder, BNP-væksten er positiv, der er realvækst i forbruget, ledigheden falder og det samlede forbrug til udlandsrejser stiger.

 

Flest transaktioner i Europa

Udviklingen afspejler sig i antallet af transaktioner i branchen bekræfter seneste rapport fra HVS. Ikke nok med, at 2015 blev et rekordår i Europa, men for første gang overgik Europa USA og det er ikke sket i mange år. Totalt set blev transaktionsomsætningen på €23,7 milliarder, en stigning på 65% i forhold til 2014 og altså også væsentlig over tiden før krisen. Næsten halvdelen af omsætningen kom fra europæiske investorer, som dermed ligger langt foran både Mellemøsten og USA.

 

De ti største hotelkæder har for længst gearet op og har således 2.695 hoteller på vej. Det er næsten 600.000 flere værelser, men der er fortsat plads til flere i Danmark.

 

Går du i tanker om opførelse eller konvertering af eksisterende ejendom til hotel, så lad os præsentere hvordan vi kan bistå.

By |2016-12-16T18:46:59+00:00december 16th, 2016|TN Asset & Property Management, TN Shared Services|0 Kommentarer

About the Author: