Der tales og skrives meget om den kommende øgede hotelkapacitet i København, som i 2019 nærmer sig 10%. Med så mange hotelværelser på vej i en periode, hvor væksten i efterspørgslen synes at miste pusten, er der grund til at fokusere på, at gæsteoplevelse og koncept er gennemtænkt og målrettet.

Der tales og skrives meget om den kommende øgede hotelkapacitet i København, og tallene taler deres tydelige sprog. 2018 er kapaciteten steget med knap 6%, mens den i 2019 kommer til at nærme sig 10%. Og listen er lang:
Året lægger ud med åbningerne af 37 nye serviced apartments på Charlottehaven, 57 serviced apartments på Stay Bryggen og 156 værelser på Hotel Ottilia. Sidstnævnte er seneste skud på den voksende stamme fra Brøchner Hotels.

I marts følger Core Hospitality med landets første Moxy i Sydhavnen, mens andet halvår byder på 1.220 værelser på Cabinn Copenhagen på Kalvebod Brygge og 134 nye værelser på Scandic Falkoner, hvilket bringer hotellets samlede kapacitet op på 332.

Endelig kommer der 214 værelser på Guldsmedens seneste Hotel Gullfossgade på Islands Brygge og 113 nye hotelværelser, som tidligere har været 60 serviced apartments på Hotel Ascot.

Samlet set giver det næsten 2.100 nye værelser til hovedstaden.

Med 10% flere hotelværelser på vej i en periode, hvor væksten i efterspørgslen synes at miste pusten, er der grund til at fokusere. Fokusere på, at det enkelte hotel er opdateret og tidssvarende, men også at gæsteoplevelse og koncept er gennemtænkt og opdateret. At afsætningskanalerne er gearet til den øgede konkurrence, og at branchen står sammen om at arbejde for at forbedre og optimere den koordinerede indsats. Danmark ligger historisk set dårligt, når det gælder rammevilkårene for vores branche.

Der er ingen tvivl om, at hotellerne vil opleve en øget konkurrence næste år. Med mange nye hoteller på markedet siger det sig selv, at det er afgørende, at man ikke står tilbage med et hotel der trænger til opdatering og kærlighed.

MICHAEL TELLING TELLING & NESAGER

Michael Telling, partner Telling & Nesager

PR foto