– Sådan ”fylder” du dem ud med tilfredse medarbejdere

Vores arbejdsmønstre ændrer sig, og det vil de blive ved med. Mange har netop oplevet at skulle arbejde hjemmefra i en forholdsvis lang periode. Det kan godt lade sig gøre, men nu er vi blevet endnu mere bevidste om hvor vigtigt det er at mødes med sine kolleger, – og det ofte i en uformel situation. Derfor er udnyttelsen af fællesarealerne og servicekonceptet vigtigere end nogensinde.

Det der skaber en perfekt oplevelse, er positive minder. Derfor skal vi både føle os set, opleve en personlig og specifik service, og kunne få god mad og lækre drikkevarer når det passer os, – for så bliver det attraktivt at benytte fællesarealerne.

Spisetider og -kultur ændrer sig drastisk, når vi arbejder anderledes, og det skaber et øget behov for fleksibilitet omkring måltiderne. Nogle af idéerne er relevante nu, hvor ikke alt er som det plejer, og andre af idéerne kan anvendes i en mere langsigtet udvikling.

Det er nødvendigt at stille sig selv følgende spørgsmål:

  • Er der tidspunkter på dagen, hvor fællesarealer som lobby- og spiseområder står tomme?
  • Følger lobby- og spiseområder med ændringen i kontormiljøet?
  • Hvilke mad- og oplevelseskoncepter tilbyder du?

Derefter vil du måske spørge dig selv: Kan jeg vitterligt påvirke spisemønstre med den rette indretning? 
Svaret er et rungende ja! Men der skal udvikles ”behovszoner”. Dem kan du helt simpelt inddele i ”interaktion vs. ro og fordybelse” samt ”uformelt vs. formelt”.

Så forestil dig, hvilke behov, der opstår gennem en hel dag, gentænk dit mad- og servicekoncept og lad derefter dit design gå i gang med minimum fire forskellige former for ”siddepladser” i ét rum. Så vil du fremadrettet have arealer, der udnyttes gennem hele dagen. Uanset om det er i din lobby, café- eller i restaurantområdet.

Vi hjælper dig også gerne på vej, både med et lille godt råd eller hjælp til hvordan du bedst griber en forandring af oplevelsen godt på vej.

Pia Bøgeskov TN Concept and design

Pia Bøgeskov
Partner, TN Concept & Design
Mobile +45 25186023
E-mail: Pia@TellingNesager.com